dimarts, 27 d’agost del 2024

Tarracolúdica de Sant Magí 2024

El divendres 16 d'agost vam participar, com ja és costum, a les festes de Sant Magí organitzant una jornada Tarracolúdica.


Han assistit bastantes persones, fet que ens alegra. I també ens alegra que hagin sigut sobre tot nens amb afició pels jocs de taula qui ens han acompanyat. I és que, segons el tipus de públic, la Jornada es transforma. Així, la clara afluència de nens petits s’ha notat, per exemple, en els jocs que han tingut més sortida: Pelusas, Impact, Virus o Diamant, o també, significativament, en l’ambient que hi va haver de natural entusiasme per jugar. I això últim fa que les Jornades no es redueixin només a una activitat de cultura lúdica que l’Associació ofereix a la ciutat que ens acull, sinó que hi hagi també un retorn. Si els nens aprenen jugant, els nens ens ensenyen a mantenir (o recuperar) la curiositat per aprendre jugant. 

 


Jugar no és merament una activitat que contribueix a desenvolupar determinades capacitats que poden tenir un cert valor instrumental, sinó que també contribueix a anar construint allò que som i a repensar-nos a nosaltres mateixos i obrir d’aquesta manera una ocasió per millorar, i tot plegat en comunicació amb altres persones. Tot això significa “cultura lúdica”, i això és el que volem oferir des de l’Associació i rebem habitualment dels que assisteixen a les nostres Jornades, particularment quan venen nens. Per aquest motiu, volem agrair als més petits que hagin volgut venir a passar una tarda de les festes jugant al nostre local.