diumenge, 21 de juliol del 2024

Jornada de testeig de prototips de jocs de taula

El passat dissabte 13 de juliol vam organitzar un jornada de testeig de prototips al local de la nostra associació. Com segurament molts ja sabeu, perquè un joc de taula pugui publicar-se i arribar a les botigues especialitzades cal provar-lo moltes vegades amb persones diferents i variant el número de jugadors. 

Aquestes primeres jornades vam tenir molta varietat de mecàniques i temàtiques: des de jocs més durs fins a jocs més familiars. La temàtica d'un joc no sempre és el més important a l'hora de fer un prototip, però si aconsegueixes una temàtica adequada a la mecànica que tens de joc, fa que sigui tot més fluïd i senzill d'entendre. Cada autor va portar el seu joc principal, però quasi tothom tenia altres prototips en diferents fases de desenvolupament. 

Després de l'esmorzar de benvinguda, vam obrir el testeig amb el prototip Rollermania, un joc de cartes i combos on vam jugar tots els autors. En acabar, cada autor va donar la seva opinió respecte la mecànica i coses a millorar. Quan van arribar tots els testers no autors, ens vam repartir en tres grups que es van anar canviant a mesura que anàvem jugant. 

El prototip Sherpa consisteix en un draft de daus en el que hauràs d'escalar una muntanya però amb compte de no anar massa ràpid i sofrir mal d'altura.

 


Seguim amb el Mnemòsine, un joc de tipus memòria i narratiu basat en la llegenda de Sant Jordi. 


El joc Tesela és un joc abstracte en què, a partir de un draft de llosetes, vas creant la teva pròpia figura tenint en compte que el costat més llarg obtindrà més punts, però si s´aconsegueix tancar un cercle, s'obté el doble de punts. 


Després de la pausa de dinar vam continuar amb el joc Glotones, un joc de cartes on l'objectiu és menjar tot el que puguis sense arribar a empatxar-te. El joc està basat en la frase feta: 'Quien parte y reparte se lleva la mejor parte' on un jugador reparteix, però l'altre escull la puntuació a obtenir. 


La batalla de Breadwater és un joc d'exploració amb un aire al clàssic Dungeons & Dragons en el qual els jugadors hauran de millorar el seu personatge, invocar monstres i trobar la clau per poder arribar a la batalla final a la torre central. 


Aquests són els jocs principals dels autors que van assistir a la jornada, però vam jugar a molts més prototips. Va ser una jornada agradable amb un ambient molt familiar i proper. Esperem poder repetir aviat l'esdeveniment. Moltes gràcies a tothom que va passar a jugar!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.