Com que ens agrada innovar i dur-vos propostes que no trobareu enlloc més, aquest Sant Magí les VIII Tarracolúdiques del Club Diògenes de Rol i Jocs de Taula us conviden a provar el joc Ecos Disonantes de l'editorial The Hill Press.
Ecos Disonantes és una proposta de Fraser Simons, autor de ficció ciberpunk que, en aquesta ocasió, s'acosta a una descripció inquietant i contemporània de la realitat. El joc, tot i emprar un sistema conegut, el PbtA, el posa al servei de la història i els jugadors per crear una ficció urbana sobrenatural col.laborativa.
El PbtA (Powered by the Apocalipse) és un sistema de joc que es distingeix per unes normes de joc senzilles que potencien la narració. Es tracta dels "moviments" un mecanisme que "s'activa" quan el jugador explica quelcom que fa el seu personatge que es pot relacionar amb el moviment. Això defineix les habilitats que té el personatge i els moviments a més a més en determinen l'actuació i una escala d'èxit, èxit amb conseqüències o fracàs, que soluciona l' acció mitjançant la tirada de daus de sis cares.
El que fa més original Ecos disonantes són la seva ambientació i l'estructura: Els mòduls del joc estan pensats per a aventures d'una sola sessió unides per la idea de ciutat que van construint els jugadors i per petites senyals (personatges o objectes o espais dissonants) que s'hi repeteixen a l'estil de les ficcions de Ray Bradbury, les senyals de l'alterrealitat a Fringe o les falles de programació de Matrix. Ofereix una experiencia de joc amb trama emergent, per tal que pogueu crear una història coherent y orgànica (una mena de «Tria la teva pròpia aventura» però incloent les creacions dels jugadors per construïr plegats un to narratiu que és únic de cada partida).
L'objectiu d'Ecos dissonants és tenir petites històries independents l'arrel és un esdeveniment misteriós o dissonant que es resol en cada lliurament. Una cosa aparentment normal es transforma en una altra cosa: surrealista, sobrenatural ... dissonant.
En aquest lliurament explicarem la història del robatori d'un banc, que està basat en línies generals en la pel·lícula The Town (Ciutat de lladres) amb un gir diferent: no totes les cambres cuirassades contenen diners. A The Town, persones corrents amb problemes corrents es converteixen en atracadors de bancs per guanyar-se la vida. És una acció desesperada? Són adictes al pujada que produeix? Estan sent manipulats? Volem aconseguir una història similar amb un element dissonant. Jugarem per descobrir qui són, per què ho estan fent i com de bé s'executaran seu pla. Esbrinarem poque gent normal està fent coses que la gent normal no s'atreviria a fer.
Us convidem, doncs, a descobrir una forma de jugar que potser no heu provat mai, el proper 13 d'agost de les 21:00 h a les 00:00 h a la plaça de Sant Fructuós 1, baixos (Local de l’Agrupament Escolta i Guia Alverna) de Tarragona.
Activitat gratuïta amb places limitades per a persones de 18 a 99 anys. S'agraeix reserva previa al mail clubdiogenestarragona@gmail.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.