divendres, 8 de juny del 2018

Taula rodona: Els jocs com a eina de l'aprenentatge



Una de les coses que més il·lusió ens fa sempre és organitzar una activitat que transcendeixi els món dels jocs, exigeixi un esforç intel·lectual i explori les possibilitats que tenen els jocs a més a més de contribuir a la seva divulgació. . Enguany volem explorar els nexes entre la docència i els jocs  i per això hem una xerrada taller amb persones amb experiència docent que fan servir els jocs en la seva activitat professional. 
Aquesta activitat no està adreçada a jugadors només, si no a que el món de l’educació i el món dels jocs es descobreixin uns als altres.

Conèixer experiències reals i en primera persona sobre l’aplicació dels jocs a diferents àmbits educatius i desde diferents estaments: professorat, associacions, empresa i els diferents aspectes que es poden treballar com el feminisme o la transmissió de coneixements el domini d'una llegnfua extranjera i com es realitza a llocs com hospitals o centres penitenciaris.

Aquesta és la idea de l’activitat que volem oferir-vos el proper 16 de juny a les 10:30. Tractarem com en  un món que tendeix al digital, les iniciatives que vinculen joc i aprenentatge cada vegada estan fent servir més els jocs analògics. Els jocs de taula (ja siguin de tauler, de cartes o de rol) permeten generar un espai d’interacció directa entre els participants que millora els processos no solament d’aprenentatge, sinó també de socialització i comunicació directa. En aquest sentit ens podem aprofitar del creixement exponencial que han sofert els jocs de taula de tot tipus, tant en temàtiques, com en formats, mecàniques o dinàmiques. Els jocs que ja existeixen ens ofereixen un banc de proves privilegiat per conèixer quins elements composen el fet de jugar, però també de possibles aplicacions per les aules.


Els ponents de lactivitat seran:

Àlex Caramé: Professor universitari i membre de lassociació Laboratori de jocs, una associació sense ànim de lucre amb l'objectiu de fomentar els jocs (de taula, cartes i altres) com a eina educativa, alternativa d'oci saludable i com a bé cultural.

Xavier Moratones: Empresari de Lu2, una empresa que va iniciar lactivitat el 2011 amb lobjectiu de difondre el coneixement dels jocs de taula com a recurs pedagògic als centres educatius i oferir una alternativa de lleure a les famílies i que oferta diferents serveis daprenentatge basat en jocs de taula.

Gemma Artés: Professora de Biologia i Geologia a l'Institut Pere Calders de Cerdanyola del Vallès, presidenta d'ALC Stronghold i membre del Secretariat del Consell de la Joventut de Barcelona. Formadora amb Jocs al Segon i amb el #Gamificurs que ofereix l'ICE de la UB. Que ens parlarà de Fate of Atlantis, gamificació fent servir un joc de rol per un trimestre de geologia per a alumnes de 4t d'ESO: https://gartes7.wixsite.com/fateofatlantis

De ben segur que serà ben interessant. Per aquesta activitat no cal reservar plaça però l'aforament segueix sent limitat. Ens veiem allà. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.